Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-05@19:16:25 GMT

صفات منافق و فتنه‌گری در حکومت امام علی(ع)

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۸۱۸۳۷

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست «نقش جریان فتنه‌گر در حکومت و شهادت امام علی(ع)» 24 خردادماه با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی غلامعلی، رئیس مرکز آموزش الکترونیکی و عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث در نمایشگاه قرآن برگزار شد.

این سخنران در این نشست با اشاره به اینکه حضرت علی(ع) مدت 26 سال بعد از پیامبر اکرم(ص) به خلافت رسید و پس از آن نیز به مدت کمتر از 5 سال شهید شد، گفت: حکومت امام، مصداق بارز عدالت بود و حضرت امیر، خود قرآن ناطق بود و حکومتش کمتر از پنج سال یعنی چهار سال و هشت ماه به طول انجامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه مدت حکومت ایشان برابر دوره دولت‌های ریاست جمهوری است، افزود: امام به غیر از سه جنگی که در زمان خلافت ایشان برپا شد، با مشکلات عدیده داخلی روبرو بود. مشکلات داخلی حضرت را به چالش انداخت. همان طور که اکنون حکومت جمهوری اسلامی با چالش‌هایی روبرو است.

غلامعلی در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: امام خمینی(ره) می‌فرمود که من از افراد دشمن نگران نیستم، بلکه از خودی‌ها و داخلی‌ها نگرانم. در حکومت حضرت امیر(ع) نیز این اتفاق افتاد.

وی سپس به بیان معنی کلمه منافق پرداخت و افزود: مجاهدین خلق در اوایل انقلاب، منافق خوانده شدند، ولی با پیوستن آنها به صف دشمنان جمهوری اسلامی ایران دیگر عنوان نفاق از آنها برداشته شد و در صفت دشمنان درآمدند. منافق کسی است که کنار ما نشسته است و در داخل کشور و حکومت کار می‌کند، ولی از ما نیست.

غلامعلی ادامه داد: منافق کسی است که غیرخودی است ولی لباس خودی پوشیده است. شاخص جدی نفاق بودن منافق در میان افراد خودی است. دومین ویژگی منافق آن است که در همه جریان‌های جدی حضور دارد ولی حواسش به جانش است و تا زمانی که به جانش خدشه وارد نشود در میدان باقی می‌ماند.

وی با اشاره به ویژگی سوم منافق اظهار کرد: این فرد به واگویه کردن سخنان دشمنان می‌پردازد. حرف دشمن خارجی که بیرون از کشور ماست را با ادبیات دیگری در داخل بیان می‌کند. همچنین ردپایی از خود به جا نمی‌گذارد و مستندی ارائه نمی‌دهد که بتوان به آن استناد کرد.

غلامعلی همچنین ایجاد تفرقه را از دیگر ویژگی‌های منافق برشمرد و گفت: به ایجاد تفرقه می‌پردازد و در نظام حرکتی این چنین ایجاد می‌کند. معنی فتنه نیز در قرآن به معنی آزمایش است. هر مکانی خط نظام دینی دو تکه شده باشد و تفرقه ایجاد شود کار فتنه است.

وی به فتنه‌ای که حجاج یوسف در زمان امام علی(ع) ایجاد کرد اشاره و عنوان کرد: برخی به دنبال امام علی(ع) و برخی دیگر به دنبال عثمان بودند. در اصل فتنه به معنی ایجاد تفرقه است.

غلامعلی اظهار کرد: شرح ابن ابی‌الحدید تاریخ‌محور است که با تحلیل سیاسی همراه است. ابی الحدید می‌گوید که هر فسادی در حکومت امام علی(ع) ایجاد شد و هر اضطراب و نابسامانی و شورشی پدید آمد، نتیجه فعالیت اشعث بود. وی حکومتش را در یمن از دست داد و در زمان پیامبر(ص) به اجبار مسلمان شد و بعد از ایشان مرتد که حکمش اعدام است. اشعث در داخل حکومت امام علی(ع) قرار گرفت و با خواهر ابوبکر ازدواج کرد. سپس با خلیفه سوم وصلت کرد و دختر خود را نیز به امام حسن مجتبی(ع) داد. از این طریق مانع از اعدامش شد.

وی گفت: اشعث در همه برهه‌های حکومت امام علی(ع) حضور داشت و تا آخرین لحظه عمر کنار امام بود. ولی شاخصه‌های نفاق را دارا بود. وی در عین حال در مقابل رهبری ایشان ایستاد و این موضوع از صفات منافقین بود. اشعث بارها در برابر حضرت ایستاد و به صورت علنی گفته بود که ایشان را می‌کشد.

غلامعلی به سخنان حضرت امیر(ع) در خطبه 19 نهج‌البلاغه اشاره کرد و افزود: ایشان در این خطبه به اشعث صفت منافق بن کافر لقب داده‌اند. جنگ نهروان را اشعث به راه انداخت و اصولاً نهروان یا خوارج نیز به کوشش وی ایجاد شد. پس از این اقدام وی به نزد مالک رفت و از آنان بدگویی کرد و پیشنهاد مقابله با آنان را دارد.

این سخنران در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: نامه‌های عمروعاص به اشعث که او را به رفتن به نزد معاویه دعوت کرده بود در تاریخ وجود دارد، ولی حتی یک خط از جواب مثبت وی به معاویه در تاریخ وجود ندارد و این نمود نگذاشتن ردپاست.

وی در ادامه سخنانش گفت: اشعث ابن ملجم را برای شهادت حضرت امیر(ع) راهنمایی کرد و به او گفت که چه زمانی و از چه مکانی به حضرت حمله وارد کند. اینکه در زمان نماز صبح، یاران حضرت با ایشان نیستند و گزندی به او نمی‌رسد از سخنان اشعث به ابن ملجم بود.

غلامعلی به سخنان رهبر معظم انقلاب در سال 88 و تکرار آن صحبت‌ها در سال‌های بعد و یادآوری فتنه 88 اشاره و عنوان کرد: مسئله شخصی نیست که ایشان به این وفور مطالب را یادآوری می‌کنند، بلکه به دلیل همان حرف ابن ابی الحدید است که گفت هر اتفاق ناگواری برای حکومت حضرت امیر(ع) افتاد به دلیل وجود و فتنه‌گری اشعث بود. حضرت امیر به وفور از اشعث در نهج‌البلاغه یاد کرده است. رهبر معظم انقلاب نیز بر این موضوع تاکید دارند که باید حواس‌مان به فتنه باشد تا از این راه ضربه نخوریم.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۸۱۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در زمانه ای که حکومت حاکمان به نام دین بود، امام صادق (ع) چه کردند؟

گفتاری از آیت الله العظمی جوادی آملی

 

حجم ویدیو: 15.58M | مدت زمان ویدیو: 00:02:27 دانلود ویدیو

دیگر خبرها

  • علم‌الهدی: امامتِ سیاسی دشمن دارد و تا امروز هم این دشمنی ادامه داشته
  • علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد/ امام فقط شاگردپرور و عالم نیست؛ اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است
  • علم‌الهدی : اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد، به او ظلم نمی‌شد/ امامت سیاسی دشمن دارد
  • فتنه با لباس مشکی تا انحراف در دین/تقیه سازو کار امام صادق بود
  • دلایل مظلومیت امام صادق(ع) از زبان آیت‌الله علم‌الهدی
  • در زمانه ای که حکومت حاکمان به نام دین بود، امام صادق (ع) چه کردند؟
  • چه افرادی امام صادق(ع) را شهید کردند؟
  • سالروز شهادت مظلومانه رئیس مذهب جعفری
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • خنثی‌سازی فتنه مدعیان دروغین مهدویت توسط امام صادق (ع)